Нутри Рефил (Nutri Refill)


Нутри Рефил (Nutri Refill)


200g = 30 пликчета по 6,7g
 • помага за поддържането на нормалната костна структура и зъби с магнезий, калций, витамин D; 
 • за една спокойна вечер;
  • след физическо натоварване за по-добро възстановяване на витамин Е и калий;
  • съдържа ценни минерали; 
 •  превенция срещу остеопороза
 •  бременни и кърмачки
 • с микроелементи - мед, хром, манган, цинк, желязо, селен, бетакаротин за по-добра кожа и коса; 
 • със свеж цитрусов вкус; 
Състав: фруктоза, подкиселител (лимонена киселина), калциев карбонат, магнезиев карбонат, аромати, калциев цитрат, магнезиев цитрат, калиев цитрат, оцветител (бета каротин), цинков глюконат, железен (II) цитрат, манганов  (II) глюконат, меден (II) глюконат, хромен (III) хлорид, натриев селенит, витамин D, подсладител (ацесулфам K)

Хранителнa добавкa с витамин D, минерали и микроелементи. С фруктоза и подсладител.

Приготвяне: Разбърквайте ежедневно едно саше в 200 ml вода докато прахът се разтвори напълно. Консумирайте веднага. Идеално е да се приема вечер.
Разбърквайте с неметален предмет!

Good Manufacturing Practice (Добра производствена практика) Отлично качество на продукта, произведен съгласно условията на стандарта GMP. След като се отвори да се изразходи в рамките на 5 седмици. Да се съхранява на сухо и хладно място.
Хранителна стойност
на 100g прах
ден
%ПДД*
Енергийна стойност (kJ/kcal)
1311/309
88/21

Протеин
0,4 g
0,03 g

Въглехирати
76,5 g
5,1 g

Мазнини
0,1 g
0,007 g

Калций
4179 mg
280 mg
35
Магнезий
2522 mg
169 mg
45
Желязо
75 mg
5 mg
36
Цинк
75 mg
5 mg
50
Мед
10 mg
0,7 mg
70
Манган
15 mg
1 mg
50
Хром
373 µg
25 µg
63
Селен
287 µg
19,25 µg
35
Витамин D
37, 3 mg
2,5 mg
125
* Препоръчителна дневна доза (ПДД) съгласно Европейската  директива за обозначаване на енергийната стойност 2008/100/EO, респективно % част от препоръчаната дневна доза.

Указания: Препоръчителната дневна доза не бива да се надхвърля. Хранителните добавки не бива да се употребяват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. Продуктът да се съхранява на недостъпни за малки деца места.
Продукт с отлично качество,произведен според условията на GMP
Вносител: Нетуърк Уърлд Алианс България София, ул. Ген. Паренсов 49

Произведено в Германия.
Производител: Network World Alliance GmbH, Gersteinstr. 7, DE-59227 Ahlen
------------------------------------

 Калций

Какво е КАЛЦИЯ?
Елемент,  който  се  намира  в костите, морските раковини и варовика измежду другите материали.

Какво прави Калция?
Калция,  заедно  с  Витамин  D  помага  за  изграждането  на  здрави  кости  и  на зъбите.В добавка Калция:
--  помага  за  намаляване  на  кръвното  налягане  и  контролира   ритъма   на   сърцето
--  помага  за  контракциите/съкращаването  на  мускулите
--  предпазва  от  фатално  кървене,  от счупвания/разкъсвания  на стените на кръвните клетки
--  заздравява  мембрамите  на  клетките
--  помага  при  абсорбирането  на  Витамин B12
--  активира  ензимите  като  липоза 
 (май  това  е  превода,  ама не съм сигурна на 100%  за  думата  lipoza)  и  на  ензимите,  които  разграждат  мазнините.


Магнезий

- Той играе важна роля при мускулните контракции, като регулира на клетъчно ниво нервно-мускулната възбудимост
- Както и витамин D, магнезият подпомага калция и фосфора да се фиксират в костната тъкан
- Участва в образуването на хрущялите и колагена (важен градивен протеин)
- Мозъкът е двойно по-голям консуматор на магнезий от всички останали органи
- Магнезият участва в образуването на имунната защита - той влиза в синтеза на анти-телата и на естествения интерферон (важна анти-вирусна молекула)
- Липсата на магнезий предизвиква освобождаване на завишени количества хистамин, които предизвиква алергични кризи при предразположените индивиди.
   Състояния на повишена нужда от магнезий
При бременност, нивото на Mg в организма спада значително и повечето гинеколози препоръчват неговия прием като хранителна добавка. Някои специалисти смятат, че допълнителният прием на магнезий по време на бременност благоприятства раждането на бебе с по-висока резистентност на стрес. В същото време, Магнезият намалява рисковете от депресия на майката непосредствено след раждането. Кърменето пък предизвиква загуба на магнезий от порядъка на 50 до 75 мг на ден, които майката трябва да навакса, за да се пребори с умората.


 Желязо

 Желязото и калцият са двата главни елемента, които най-често са дефицитни в храненето на съвременния човек, особено на жените. Едва 8% от общия прием на желязо се абсорбират и фактически проникват в кръвния поток. Възрастен човек, независимо от пола си, има около 4-4,5 грама желязо в организма си, ако тежи около 70 кг. Хемоглобинът, който изразходва по- голяма част от желязото, се рециклира и повторно се оползотворява при заместване на кръвните клетки на интервали от 120 дни.
 Железният дефицит е най-често срещаният хранителен дефицит. Железният дефицит се дължи на нисък прием на желязо, нарушено усвояване на желязото в чревния тракт, повишени потребности или значителни загуби на желязо. Най-рискови групи са кърмачетата, малките деца, юношите и бременните жени. Крайна степен на неговото развитие е желязо-дефицитната анемия. Желязо - дефицитната анемия се характеризира с ниско ниво на хемоглобин в кръвта. Недостигът на желязо е главната причина за 50% от случаите на анемия.
Недостатъчната консумация на храни, източници на желязо, е значим фактор за развитие на железен дефицит.


 Цинк

Цинкът е един от микроелементите, необходими на всеки микро- и макроорганизъм. Химичният елемент е  с изключително важна роля за здравето и поддържането на добрия външен вид. Необходим е за растежа и възстановяването на организма и  участва и в синтеза на няколко важни хормона и стотици ензимни реакции.
Един от най-сериозните приноси на микроелемента е участието му в генната експресия. Това е сложен процес на разчитане на информация, кодирана в ДНК, презаписването и под формата на РНК и превръщането и в краен продукт – а именно белтъка, кодиран от разчетения ген. Ролята на цинка тук е още на ниво разгадаване на информацията, записана в ДНК чрез молекули, наричани транскрипционни фактори, в състава на които микроелемента допринася за подходящата пространствена ориентация. С тази своя функция цинкът има отношение към множество процеси – от вътреклетъчни реакции, през клетъчно делене или програмирана клетъчна смърт до междуклетъчно сигнализиране. Той е необходим за растежа и физическото, интелектуалното, половото развитие и фертилността, за поддържането на имунната система.


Мед

 Медта е съществена за всички висши растения и животни. Тя се пренася от кръвта чрез плазмен протеин наречен церулоплазмин. Когато медта се резорбира от храносмилателната система, тя се пренася до черния дроб. Предполага се, че цинкът и медта си съперничат по резорбиране от храносмилателния тракт, така че диета, която изключва единия от тези минерали може да доведе до недостиг на другия. Нормалното количество на мед, което трябва да приема възрастен човек на ден е около 0,9 милиграма. Манган

 В човешкото тяло се съдържат около 10-20 мг Mn. Той е открит във всички органи и телесни течности. У човека най-високи концентрации (в низходящ ред) са открити в мозъка, бъбреците, панкреаса и черния дроб.
 Манганът стимулира процесите на растеж и развитие на организма, участва и в кръвообразуването (стимулира образуването и натрупването на хемоглобин в еритроцитите) заедно с медта, кобалта и желязото, активира функцията на ендокринната система и по-специално влияе на половите жлези и свързаните с тях полово развитие и размножаване. Манганът действа и като липотропен фактор – предпазва черния дроб от затлъстяване, подпомагайки правилното оползотворяване на липидите в организма , намалява и холестерола.


 Хром

 Хромът е един от жизненоважните за организма ни микроелементи. Когато се приема в достатъчни количества, хромът увеличава анаболния ефект на инсулина, като значително повишава скоростта на усвояване на глюкозата.
Хромът значително намалява "лошия холестерол" и триглециридите в кръвта, повишава нивото на "добрия холестерол" в кръвта и понижава риска от атеросклероза (втвърдяване на кръвоносните съдове, предизвикано от холестерола).
Той подпомага и процеса на изгаряне на мазнини. Според последните изследвания хромът дори забавя процеса на стареене.
Селен
 Селенът е незаменима съставка на ключовия за антиоксидацията ензим – глутатион пероксидаза, който заедно с останалите антиоксиданти (особено на Витамин Е), участва в защитата на организма от увреждащото действие на свободните радикали. Селенът подсигурява здравето на имунната ни система, която е бариерата срещу всякакъв род бактериални и вирусни инфекции, а също и от зародилите се ракови клетки. Важно е да се знае, че ракови клетки се образуват непрекъснато в организма на всеки здрав човек, но имунната система е способна да ги унищожи. От рак заболяваме, когато имунните клетки изпуснат контрола върху раковите клетки и те започнат да се разрастват безконтролно. Селенът играе важна роля в контрола на нормалния метаболизъм на тироидния хормон, както и подсигурява плодовитостта, определяйки подвижността на сперматозоидите. Селенът помага на организма да елиминира и да се предпази от токсичния ефект на тежките метали, особено на живака.Витамин D

 
Витамин D е витамин, който се съдържа в рибеното масло, яйцата и черния дроб. Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите. Недостигът му през детската възраст води до болестта рахит (изкривяване на кости и крайници). Двете му главни форми са D2 и D3. Разтворим е в мазнини. Съществува хипотеза (все още изследователска), че продължителното отсъствие на витамин D в организма може да доведе до заболяване от рак.
Витамин D играе важна роля за имунната система и регулира нивата на калций и фосфор в кръвта.
Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций и фосфор. В резултат от това, продължителният дефицит на витамин D има отрицателен ефект върху костната минерализация. При бебета и деца, такъв дефицит се проявява като рахит - състояние, характеризиращо се с костни деформации и забавяне на растежа.
 • подпомага нормалното функциониране на мускулите
 • има положителен ефект върху функцията на имунната система
 • важен за изграждане на костите

Няма коментари:

Публикуване на коментар