Коластра (Colostrum)


                                                                                               


КОЛАСТРА – ЗАЩИТА ОТ МАЙКАТА ПРИРОДА    

Коластра - първата храна на всеки бозайник, животворната тайна на оцеляване, устойчивост и правилен растеж. Тя е първата течност, която се отделя от млечните жлези на майката от 3 до 4 дни след раждането. Образуването й е много по-сложно от идващото след часове мляко и съдържанието в нея на широкоспектърни естествени имуностимулатори във висока концентрация (37) и 8 фактори на растежа е неповторимо. Те помагат на човешкото тяло да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.
Коластрата е единственият начин да се пренесат готови антитела  против 20 най-често срещани болестотворни микроби от майката към новороденото. Тя е първата храна за всички бозайници (в това число и за човека) и защитава новородените през първите дни от живота им, когато те са най-уязвими. Оставени без нея, те или умират, или не могат да се развиват правилно. Телетата например се раждат без антитела и на практика нямат собствена имунна система. Затова те се нуждаят от антителата, които си набавят от майчиния организъм, за да оцелеят.
През първите 2 дни след раждането кравите произвеждат 36 литра коластра, от които новороденото взема само 16 литра.  Остатъкът се събира и може да се използва за нужди на човека.
                  Древна истина е, че за бебето безценният майчин секрет е най-сигурната антибактериална защита. В Индия коластрата от крави е най-популярното, често пъти първото лекарство на свещенните лечители, не само за тялото , но и за духа Преди два века западната наука започва сериозни изследвания върху свойствата и приложението на по-достъпната и в по-голямо количество кравешка коластра, но всичко спира до появата на антибиотиците. Еуфорията от създаването им обявява крах на бактериите, но днес, петдесетина години по-късно картината е съвсем друга… Днес обаче все повече научни изследвания доказват огромната хранителна стойност на този уникален продукт за здравето на човека.
Коластрата от крави съдържа до 20 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Тя е безопасна дори и за хора, които не понасят млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални
Какво прави коластрата толкова уникален продукт и как действа тя?


- Съдържа широкоспектърни антитела
/IgG, IgA, IgM, ΙgE/  във висока концентрация. Те са
 «интелигентни» частици, които разпознават бактериите
и вирусите, свързват се с тях и са предпоставка за тяхното
 унищожаване. В телата на всички бозайници, включително и
човека,  се съдържат 5 вида антитела. Всички те се съдържат в коластрата.
- фактори за регулиране на имунната  система (цитокин, лактоферин, интерлеукин и др.) Подпомагат функционирането на имунната система
Ø                    Цитокини – Подпомагат комуникацията между клетките, регулирането дейността на лимфната система, функционирането на Т – лимфоцитите и играят определяща роля за регулирането на реакциите при имунизация.
Ø                    Лактоферин- Това е  е желязопренасящ гликопротеин, който принадлежи към групата на трансферините. Отговаря за имунната защита на лигавиците на дихателната, храносмилателна и пикочо-полова система, и се съдържа в различни телесни течности и секрети (сълзи, бронхиален секрет, слюнка, жлъчка, панкреатичен сок, чревни секрети, полови секрети). Най-богат източник на лактоферин е коластрата, следвана от млякото. За промишлени цели се използва лактоферин от коластра от крави, а напоследък чрез методите на генното инженерство се произвежда „човешки“ лактоферин.
Ø                    Интерлеукин за потушаване и възпрепятстване на инфекции .
Ø                    Интерферони с доказани антиканцерогенни свойства  
Ø                    Полипептид Пролин PRP- Пролинът е аминокиселина, нужна за производството на колаген (основна съставка на съединителната тъкан в здравата кожа, здравите мускули, здравите кръвоносни съдове и въобще опора на всички здрави органи) и хрущял (от който зависи здравето на ставите ни). ПБП стяга кожата и намалява образуването на бръчки, действа профилактично срещу инфаркти, инсулти, разширени вени, хемороиди, хернии и пролапс (провисване) на различни органи (стомах, бъбреци, матка и пр.) Пролинът е хормон на щитовидната жлеза (ключов орган, управляващ имунитета на човешкия организъм), който отговаря за превръщането на белите кръвни телца в активни Т- лимфоцити. Дейтвието му е доказано при терапия на автоимунна недосатъчност и  ракови заболявания.

- фактори на растежа (IgF 1 и 2, TgF, EgF, PDGF, TgA и Β), хормон на растежа (GH), инсулин

- полизахариди и Glycoconjugates - С доказано действие срещу патогенните микроорганизми. Подпомагат развитието на костите, мускулите, нервите и тъканите. Допринасят за регулирането на кръвната захар.

- витамини, минерали и аминокиселини  
Най-важните и в най-висока концентрация витамини и минерали, които съдържа коластрата са Α, Β12, Ε и сяра (S- минерал с много приложения при метаболизма и съставна част на много от телесните протеини.

Какво отличава коластрата на Blue Nature?
- използва се коластрата, която се произвежда първите 12 часа, защото именно в нея е най-високото съдържание на антитела, както и на  и др. полезни фактори и вещества
- произвежда се от крави от Австрия, Германия и Швейцария, което гарантира високото качество. При това коластрата не е извлечена само от една крава - хранителните фактори и антителата, съдържащи се в него, са събрани от коластрата на стотици крави, отглеждани при пасищни условия. Добива се във ферми на професионални животновъди, които се занимават съмо с производство на мляко.
- гарантиране на качеството чрез контрол на всяка партида, както и постоянен контрол и наблюдение на животните, от които се добива продукта.
- непастьоризирано – патентован метод на висококачествена студена преработка, при която се запазват по най-добрия начин дори най-деликатните съставки
- коластрата се охлажда веднага след добива, като при последващата преработка се отстраняват мазнините и казеина
- не съдържа анаболни стероиди
- без консерванти
- сертификати за качество от независимите институти  TUV  и  Kuhlmann  

Произведено в Германия.
Производител: NWA GmbH & Co.KG
                          Network World Alliance
                          Gersteinstrasse 7,DE-59227 Ahlen

Вносител:        Нетуърк Уърлд Алианс - БГ
                          София, ул. Ген. Паренсов 49 - 51

-----------------------------------------------------------------------------
Кога използваме коластра?

При първите симптоми на неразположение.
Коластрата осигурява непосредствена защита при:
  - възпаления на горните дихателни пътища 
  - разстройство следствие на вирусна или бактериална инфекция
  - стомашни и чревни проблеми
Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:
·                     укрепва имунната система. Особено ефикасна при автоимунни заболявания, алергии, химиотерапии
·                     предотвратява развитието на болести, които се дължат на инфекции – бактериални, вирусни, гъбични (стрептококи, стафилококи, салмонела, ешерихия коли, кандида)
·                     увеличава устойчивостта към инфекции, особено на дихателния апарат. Облекчава и съкращава протичането на грипни инфекции и всякакви възпаления
·                     спомага за по-добър растеж на децата
·                     повишава здравината на костите, помага при ревматизъм и артрит
·                     помага за изграждане на здрави мускули
·                     увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
·                     регулира метаболизма
·                     ускорява зарастването на рани и изгаряния, помага при травми
·                     подобрява еластичността и тургора на кожата и косата
·                     намалява бръчките и освежава външния вид
·                     регенерира нервната система и вътрешните органи. Особено помага при проблеми с простатата.
·                     подобрява емоционалния тонус и настроението
·                     подпомага мозъчната функция – допринася за осилването на паметта
·                     забавя стареенето, удължава живота и действа подмладяващо на целия организъм
·                     намалява страничните действия на лекарства
·                     подпомага образуването и възстановяването на ДНК и РНК
·                     регулира нивата на кръвната захар
·                     увеличава сексуалните функции
·                     подпомага превенцията но и последствията на тежки болести като болестта на Алцхаймер, СПИН и др.
·                     има силно антиоксидантно действие
Коластрата успешно се прилага при лечението на следните болести:
Ø                                Анемия, артрит, ревматичен артрит, астма, колит, хронична умора, грип, кашлица, хронични болки, ставни болки, депресия, диабет,  сърдечен шум, нервни кризи, психически разтройства, язва, херпес, хемороиди, стрес, автоимунни заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар