Acai Berry


Acai Berry

Acai Berry е малък лилав плод, който расте в дъждовните гори на Амазония на палмови дървета от рода на Евтерпа (Euterpe oleracea). Въпреки че е сравнително непознат за нас, местното население от векове се възползва от медицинските му качества. Acai се произнася като въздишка ахх-еее.
Проучванията през последните години стигат до поразителния факт, че този малък плод е една от най- добрите храни на света, притежаваща невероятни стойности на полезни вещества за организма. Поради това Acai Berry си спечели званието „Световна Супер храна".

Брането и обработката  на  плода Acai Berry отнемат много време. Около 10% от плодовете са годни и трябва да бъдат отделени от семената.  Acai Berry също така е изключително нетраен плод. Издържа максимално един ден, ако не е обработен. Всичко това прави процеса изключително скъп и труден.

Не можете да намерите пресен Acai Berry в местния магазин. Можете да го откриете в разновидност на сок или добавки.

Така че, какво прави Acai Berry толкова популярен плод с медицински и хранителни качества?
Acai Berry е богато снабден с антиоксиданти, омега мазнини, киселини, протеини, витамини, минерали и фибри. Той е десетки пъти по- мощен при борбата със свободните радикали от боровинките.
Свободните радикали причиняват много болести и спомагат за преждевременното застаряване на човешкия организъм. Всичко от бръчките до рака може да бъде отдадено на процеса на оксидация, който произвежда свободните радикали. Акай бери абсорбира свободните радикали в организма в по-голяма степен от всяка друга храна. 

Какво прави Acai Berry специален плод?

50% от този мощен малък плод са  Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, важни за здравето на сърдечно- съдовата система. 7% от   плода са амино-киселини. Факт е, че в плодовете на Acai Berry са открити 19 разновидности на амино-киселини. Защо е толкова важно?  Амино-киселините са жизнено важни за правилното функциониране и възстановяване на мускулите. Други хранителни компоненти на Acai Berry са високите количества на витамини и минерали, фибри за храносмилателната система и загубата на тегло и антоцианини.  Антоцианините са част от група фитохимикали, съдържащи се в червеното вино. Смята се, че на тях се дължи „Френския парадокс”- Франция е държава с най- ниско ниво на сърдечна заболеваемост от развитите Западни общества, въпреки високото ниво на пушачи и хранителен режим, съдържащ наситени мазнини и холестерол. Acai Berry съдържа 20 пъти повече антоцианини,  в сравнение с червеното вино. Основния антоцианин в Акай е цианидин-3 глюкозид. Резултатите от ORAC анализа показва, че цианидин- 3 грюкозид е 3.5 пъти по- силен от тролакс (аналог на витамин Е) и от преобладаващия антоцианин в червеното вино- Малвадин-3 глюкозид. Според изследванията антоцианините показват разнообразни терапевтични ефекти, включително третиране на диабетичната ретинопатия и фиброцистичната болест в гърдите. Мастно-киселинното съотношение на Акай наподобява това на зехтина, който се смята, че е допринасящ фактор за ниска сърдечна заболеваемост по Средиземноморието. 60% Олеична (Омега 9) е мононаситена мастна киселина със съществено значение за поддържане на ниско ниво LDL(вредния холестерол), при запазване нивата на HDL (полезния холестерол). 12% Линолична (Омега 9) е полинаситена мастна киселина със съществено значение за поддържане на ниски нива на LDL (вреден холестерол).
Отчитайки колко е хранителен този малък плод, няма съмнение е Acai Berry е обявен за „супер храна” от лекари и специалисти по хранене по целия свят. Разглеждайки качествата на  Acai Berry, можем да разберем защо е на върха на списъка със супер храни и се препоръчва на всеки, който иска да бъде здрав и да избегне болестите.
Acai Berry - ORAC

През годините репутацията на Acai Berry нараства изключително много, благодарение на многото преимущества, свързани с високото ниво на антиоксиданти. Чрез консумация на храни богати на  антиоксиданти човек може да се справи с умора, неразположение, болести, включително сърдечни, ракови и други заболявания. За да разберем по-ясно здравословния принос на Акай, трябва да се запознаем с ORAC стойностите на продукта.
Какво e ORAC?

Американския Щатски Департамент по Земеделието (USDA) е разработил скала за измерване съдържанието на антиоксиданти в различни природни растителни храни. Тази скала се нарича Капацитет за Абсорбиране на Кислородни Радикали (Oxygen Radical Absorbent Capacity), която се използва за сравняване на различните хранителни източници и тяхната полезност като антиоксиданти. Различните плодове са сравнени с помощта на ORAC коефициент.
Ползите от висока ORAC стойност.
Цялата шумотевица около това да се консумират храни с висока ORAC стойност идва поради факта, че още първоначалните изследвания показват: консумацията на такви плодове и зеленчуци може да забави процесите на оксидация, които са свързани със стареенето.  Счита се, че храните, богати на антиоксиданти могат да намаляват вредното влияние на промените в тялото и мозъка, причинявани от стареенето. Много хора на средна възраст както и по-младите започнаха да употребяват храни с високо ORAC в стремежа си да намалят влиянието на болести и физическо неразположение причинени от стареенето на тялото.
Допълнително предимство свързано с високата стойност на ORAC  е възможността да се преборим със загубата на памет, забавяне на процесите на загуба на способност за обучаване, стимулиране на дейността на мозъчните клетки и предпазване на увреждане от страна на кислорода на различни части от тялото като капилярите.
Стойността на ORAC в Acai Berry

За да се почувтва ползата от антиоксиданти, трябва да се прилага хранителен режим, включващ храни с висок ORAC . Повечето плодове и зеленчуци притежават такъв. Препоръката на Американската Агенция по Лекарствата е за дневна доза от 3000 до 5000 единици ORAC. За съжаление средностатистическия американец консумира само 1000 единици на ден. Всъщност препоръчителната „5 на ден” плодово/зеленчукова диета установена от Агенцията дава ORAC от 1750 единици.
Най-масовите и любими плодове като ябълка и банан дават съответно 218 и 221 единици ORAC. Боровинката се счита за една от най-полезните храни на света и дава 2400 единици ORAC. Когато стане въпрос за прясна Acai Berry, обаче, плодът съдържа внушителните 5500 ORAC  единици. ORAC.
Ползи от приема на Acai Berry.


Потиска  апетита
40% от плода на Acai Berry се състои от фибри. Храните, съдържащи фибри карат човек да не чувства глад по- дълго време и потискат нуждата от допълнително хранене. Употребата на такива храни и добавки спомага за поддържането на нивата на кръвната захар- това е важно е за предпазване от натрупване на мазнини в клетките.
Ускорява метаболизма
Други важни съставки на плода Acai Berry ускоряват метаболизма. Омега мастните киселини (3, 6 и 9) са полезните мазнини, които не се произвеждат от човешкия организъм и трябва да се набавят чрез храната. Чрез тях се увеличава способността на организма да изгаря лошите мазнини. Допринасят за здравето на сърдечно- съдовата система- изключително важни за всички диети за загуба на тегло.
Подобрява храносмилането
Високите количества фибри, открити в Акай изчистват храносмилателния тракт и помагат за отстраняване на мастните натрупвания от нездравословни храни. Силно увеличават енергията и потискат апетита, което спомага за по- бързата загуба на тегло.
Изгражда мускулите
Амино киселините, съдържащи се в Acai Berry изграждат протеина в тялото. Диета, богата на аминокиселини, в комбинация със интензивни тренировки е един от най- бързите и ефективни начини за оформяне на мускулите и ефекта е  красиво и хармонично тяло. В комбинация с Омега мастните киселини (съдържащи се също в големи количества в Acai Berry), аминокиселините помагат за по- ефективно изгаряне на мазнините в тялото.
Увеличава енергията
Комбинацията на въглехидрати, протеини и антиоксиданти в Acai Berry зарежда с необходимата енергия, която е нужна ежедневно на човешкия организъм. Ефекта на Acai Berry върху издръжливостта  го направи популярен избор за атлети, консумиращи го преди тренировка.

Натуралните компоненти на Acai Berry работят заедно за увеличаване на енергията, изгаряне на мазнините и изграждане на мускулите за максимални ползи при загубата на тегло. Acai Berry ускорява метаболизма, позволявайки Ви да вземете най- доброто от тренировката си и диетичния режим. Acai Berry е здравословния естествен начин да имате красиво и атлетично тяло и да се чувствате отлично!
Афродизиак
Трудно е да се повярва, че този малък плод, който се бере два пъти годишно в амазонските гори, може да бъде мощен афродизиак. Местните жители претендират, че Acai Berry може да увеличи сексуалното желание, енергията и дори плодовитостта. Често се предписва на двойки, които имат проблеми със забременяването или страдащите от импотентност.

Как действа Acai Berry, за да подобри сексуалния Ви живот? Модерните учени, направили изследвания на хранителните компоненти на този плод и установили действието на неговите натурални съставки за увеличаване на енергията и подобреното цялостно състояние на тялото, също така стигат до извода че Acai Berry оптимизира и сексуалната функция. Acai Berry е богат на витамини, минерали, фибри, въглехидрати. Acai Berry е перфектното решение за увеличаване на всяка физическа активност, включително и сексуалната.

Местните жители също се кълнат, че Acai Berry подобрява и умствените възможности. Това допринася човек да се чувства добре, каето пък допринася и за пълноценен сексуален живот. Когато става въпрос за Acai Berry и секса, връзката е ясна. Този плод подобрява здравето и значително увеличава енергията, предразполагайки тялото ни за  по- добра и редовна сексуална активност.

Естествен начин от природата за по- добър секс
За разлика от много предписвани медикаменти за импотентност или за засилване на либидото, Acai Berry е напълно безвреден и натурален. До момента не са открити странични ефекти. Богатия комплекс от антиоксиданти, фибри, полезни мазнини и въглехидрати, за разлика от много медикаменти, те карат да се чувстваш добре. Повишава се енергията, което спомага за по- добро сексуално представяне.

За много хора по света Acai Berry върви ръка за ръка с пълноценния секс. Всеки, които иска по сигурен и здравословен начин да увеличи сексуалното си желание и възможности, може да пробва този малък плод. За да опитате свеж Acai Berry, трябва да отидете в тропическата гора на Бразилия и да попитате за „Амазонската Виагра”!!!
Странични ефекти

Acai Berry е толкова хранителен, че всъщност може да се използва като добавка за подобряване на цялостното здравословно състояние. За разлика от добавките, които се правят в лаборатории, Acai Berry съдържа натурални, полезни компоненти без химикали и изкуствени компоненти. Много от страничните ефекти на лекарствата и добавките са породени от пълнителите и консервантите. Минимално обработения Acai Berry е напълно безвреден и няма данни за странични ефекти.

Има информация за несъвместимост на някои хранителни добавки с медикаменти, но няма данни за вредни влияния върху здравето при употреба на Acai Berry с лекарствени средства. Acai Berry няма отрицателни въздействия при бременност или клинични състояния, свързани с високо кръвно налягане. Добавки и медикаменти за тези състояния могат да се използват в комбинация с Acai Berry за набавянето на жизненоважни хранителни компоненти като омега мазнини, антиоксиданти и фибри. В подкрепа на Вашата диета, Acai Berry помага за набавянето на фибри и по-ускорено изгаряне на мазнините, давайки енергия и допринасяйки за намаляване на теглото.

Поради минималната обработка и чистота на продукта, странични ефекти на Acai Berry практически не съществуват. Странични ефекти от употребата на Акай могат да се появят единствено ако се добавят пълнители и добавени компоненти, които имат сами по себе си специфични странични ефекти.
Acai Berry е благотворна супер храна, съдържаща големи количества на антиоксиданти,  фибри, полезни мазнини и въглехидрати за Вашето пълноценно хранене. Той е една от най- добрите, създадени от природата храни!!!


Опаковка: 740мл.


Препоръчителна дневна доза : 2 пъти дневно по 30мл. чист или разреден с плодов сок.
Указания: Разклатете преди употреба. След отваряне да се съхранява в хладилник. Да се изразходи в рамките на един месец след отваряне. Да не се надвишава препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не бива да се употребяват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. Продуктът да се съхранява на недостъпни за малки деца места.

Good Manufacturing Practice (Добра производствена практика) Отлично качество на продукта, произведен съгласно условията на стандарта GMP.

Произведено в Германия.
Производител: NWA GmbH & Co.KG
                          Network World Alliance
                          Gersteinstrasse 7,DE-59227 Ahlen

Вносител:        Нетуърк Уърлд Алианс - БГ
                          София, ул. Ген. Паренсов 49 - 51Няма коментари:

Публикуване на коментар