Сел Шот / Cell ShotСел Шот / Cell Shot
 • изключително подходящ за началото на Вашия ден;
 • перфектно замества сутрешното кафе
 • допринася за нормалния метаболизъм в тялото, зарежда с енергия;
 • изключително подобрява транспортното действие на кислород, витамини и важни микроелементи в кръвта
 • с екстракт от черен пипер, който подобрява кръвообращението
 • дава на тялото необходимите хранителни вещества;
 • с В-витамини, подпомагащи енергийния метаболизъм;
 • с ценния витамин С, биотин и фолиева киселина;
 • с кофеин и таурин; с вкус на касис;
 • много подходящ при слабо оросяване на крайниците
 • за по добра концентрация
175g / 105 дози

Състав: Гроздова захар, екстракт от гуарана на прах (6%), подкиселител, лимонена киселина, аромати касис, оцветител червено цвекло на прах, L-аксорбинова киселина, ниацин (никотинова киселина), калциев D-пантотенат, подсладител ацесулфам-К, пиридоксин хидрохлорид, рибофлавин, тиамин, хидрохлорид, птероилмоноглутамат, D-биотин, цианкобаламин, малтодекстрин, аромат: екстрат от черен пипер, антислепващ агент: силициев диоксид. Съдържа източник на фенилаланин.

Хранителна добавка в прахообразна форма с витамини и кофеин. Със захар и подсладител Ацесулфам К. С вкус на касис. Съдържа кофеин.

Начин на употреба: Разбъркайте 1 път дневно 1 мерителна лъжичка  в 50 мл вода.

Произведено според изискванията на GMP (добра производствена практика), което осигурява високо качество на продуктите.

Забележка: Да не се надвишава препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Важно: При консумацията на продукта може да се появи преходно зачервяване на кожата, усещане за затопляне и леко изтръпване на лицето и горната част на тялото. Много съществено е да не се превишава препоръчаната доза (да не се приема повече от една мерителна лъжичка еднократно и повече от три лъжички на ден)!
Хранителна стойност
На 100 g прах
На ден
% ПДД*
Енергийна стойност (kJ/kсаl)
1404/330
14/3,4

Протеини
<0,5
<0,1

Въглехидрати
78 g
0.8 g

Мазнини
<0,5g
<0,1g

Витамин C
1800 mg
18 mg
23
Ниацин (никот. к-на)
1020mgNE
10mg NE
64
Витамин В5
180mg
1,8mg
30
Витамин В6
60mg
0,6mg
43
Витамин В2
48mg
0,5mg
34
Витамин В1
42mg
0,42mg
38
Фолиева киселина
6mg
60μg
30
Биотин
4,5mg
45μg
90
Витамин В12
30μg
0,3μg
12
Гуарана
6g
0,06g

Кофеин
600mg
6mg

* Препоръчителна дневна доза (ПДД) съгласно Европейската директива за обозначаване на енергийната стойност 2008/100/EO, респективно % част от препоръчаната дневна доза.

Указания: Препоръчителната дневна доза не бива да се надхвърля. Хранителните добавки не бива да се употребяват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. Продуктът да се съхранява на недостъпни за малки деца места.

Продукт с отлично качество,произведен според условията на GMP
Вносител: Нетуърк Уърлд Алианс България София, ул. Ген. Паренсов 49

Произведено в Германия.
Производител: Network World Alliance GmbH, Gersteinstr. 7, DE-59227 Ahlen Zweigniederlassung, Kantonsstr. 1, CH-6246 Altishofen (Schweiz)
----------------------

 Витамин С или аскорбинова киселина:
изпълнява множество важни функции в човешкия организъм.

Той увеличава значително усвояването на желязо (Fe), участва в образуването на костите, зъбите и тъканите.
Значителна роля има при заздравяването на рани, поддържа еластичността на кожата, необходим е за производството на стресовите хормони, подобрява устойчивостта към инфекции, помага при високо кръвно налягане, атеросклероза и рак.
Много важно е да се знае, че този витамин не може да се образува в човешкото тяло, поради което е нужно да бъде внасян чрез храната или на таблетки.


Ниацин - Витамин В3 ( никот. к-на   е водноразтворим. Той е един от групата на В-комплекс, но е значително по-устойчив от останалите В витамини.
Ниацин е необходим на тялото, за да бъдат осигурени два жизненоважни ензима, които подпомагат производството на енергия от храна. Това се осъществява чрез цикъла на Кребс, един твърде сложен процес в клетките, при който се произвежда енергия под формата на АТР и въглероден диоксид. Този цикъл е довършителната дейност при окисляване на протеините, въглехидратите и мазнините.


Фолиева киселина  (витамин B9)
Дефицитът на фолиева киселина в организма предизвиква нарушения на клетъчното деление, най-изявено в бързо регенериращите (възстановяващите се) тъкани. Дефицитът на този витамин, заедно с дефицита на витамин В12 водят до нарушения в образуването на червените кръвни клетки в гръбначния мозък и до мегалобластна анемия; може да предизвикат нарушения в миелиновите обвивки на периферните нерви и дегенеративни промени в гръбначния мозък.
 Биотин  
Витамин H, известен още като биотин, е водоразтворим витамин, често причисляван към тези от В-групата.Той участва в биосинтеза на мастните киселини, производството на енергия, метаболизма на аминокиселините, както и в усвояването на белтъчините и въглехидратите и в обмяната на въглеродния двуокис. Витамин Н се синтезира от чревните бактерии, поради което състоянието на стомашната микрофлора е от съществено значение за набавянето му. Действието му, от своя страна, е далеч по-ефикасно в комбинация с витамини А, В2, В6 и ниацин.
 Витамин B12
Наричан също кобаламин, В12 е съществен за производството на миелин – мастната обвивка, която изолира нервните влакна, като по този начин осигурява правилното движение на електрическите импулси в тялото.
Заради тази важна функция недостигът на витамин В12 може да доведе до цяла поредица проблеми: загуба на паметта, объркване, халюцинации, умора, загуба на равновесие, забавени рефлекси, повредено възприемане на допир или болка, вдървяване и изтръпване на краката и ръцете, бучене в ушите и загуба на слуха в следствие на твърде силен шум. Недостигът на В12 също се свързва със симптоми, подобни на множествена склероза и слабоумие. При голям недостиг се получава дегенерация на миелиновата обвивка. 
Той активира система на съсирване, която прави кръвните клетки по-лепкави и ги кара да се прилепват към артериалните стени. Има доказателства, че при някои хора натрупването на хомоцистеин може би се причинява от генетичен дефект, но при други просто е резултат от недостиг на витамин В12 (въпреки че недостигът на фолиева киселина и витамин В6 може да направи същото).
Тъй като витамин В12 е важен и за производството на червени кръвни клетки, големият му недостиг може да доведе до състояние, наречено злокачествена анемия, която може да понижи нивата на енергия. Когато вземете В12, почти веднага ще усетите експлозия от енергия в костния мозък – повече клетки – и това ще означава по-голям капацитет за пренос на кислород до тъканите. 
 Гуарана

 Растението гуарана произхожда от амазонските части на бразилските и уругвайските дъждовни гори. Векове наред то се е използвало от бразилските индианци като общостимулиращо и лечебно средство.
Фармакология
Гуараната е лек стимулант и действа върху централната нервна система, като предотвратява умората и разгражда млечната киселина, образуваща се в резултат на мускулния стрес. Употребявала се е при раздразване и депресиране на мозъка в резултат на умствено напрежение или при умора и изтощение вследствие на горещото време. Химически изследвания демонстрираха, че гуараната съдържа ксантини, включващи главно гуаранин (натурален кофеин), теобромин и теофилин, които имат отпускащо мускулите и диуретично действие. Кофеинът и ксантините оказват също така стимулиращ ефект върху централната нервна система и кръвоносната система. На съвместното действие на останалите компоненти на екстракта от семената се дължат специалните ефекти на гуараната. Тя съдържа два до три пъти повече кофеин от кафето или чая.
Гуарана се прилага като стимулант, диуретик и като средство против диария. Употребява се също и като укрепващ нервната система тоник, стимулиращо средство против умора, за намаляване на глада и облекчаване на главоболието, мигрената и предместруалните симптоми.
   Използва се за приготвяне на тонизиращи и ободряващи напитки, за производство на хранителни добавки със същото действие, както и за получаване на чист кофеин.
 Кофеин
 При хората кофеинът действа като стимулант на централната нервна система. Той се съдържа в много храни и напитки, като кафе, чай, шоколад, някои безалкохолни напитки и други.

 Кофеинът оказва влияние и върху подкожната мазнина и мускулния метаболизъм, увеличавайки нивото на цикличния аденозин монофосфат . Така се увеличава нивото на кръвната захар и освобождаването на свободните мастни киселини от клетките, а това увеличава и енергията и изходното ниво при дълготрайни натоварвания, каквито са например продължителните кардиозанимания. Така с отделянето на свободните мастни киселини заедно с ограничаване на въглехидратите при диета ще стопите сериозно количество подкожна мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар