Цистус инканус (Cistus Incanus)
Cistus Incanus е растението, срещащо се от 400 г. пр.н.е. в Северна Африка и страните от Средния изток, намира се в голяма част от Средиземноморието и е често срещано в Гърция. 
 Памуклийката е многогодишен храст, който расте на групи в сухи и неплодородни почви, в полупланинските и планински райони на Средиземноморието. Цъфти през летните месеци, когато се бере и изсушава. Един от видовете памуклийка е Cistus Incanus ssp. Tauricus, който е саморасло и има високо съдържание на полифеноли. Това е билка, която е съхранила непроменени свойствата си през вековете. За хранителните добавки Cistus Incanus капсули и спрей, Blue Nature използва зелени листа от памуклийка, тъй като там се намират благотворните съставки.

Cistus Incanus съдържа ценни за организма вещества, тъй като в днешно време е почти невъзможно да се приемат храни с висока хранителна стойност. Такива вещества са ценните полифеноли.

Те са растителни вещества с антиоксидантни свойства и важно предпазващо действие за човешкото здраве. Проучвания са показали, че повишават доброто функциониране на организма и удължават средната продължителност на живота. Полифенолите спират и ограничават окисляването на липидите в кръвта, повишават нивата на „добрия” холестерол HDL и намаляват нивата на липо-протеина LDL или „лошия” холестерол, който подпомага образуването на атеросклеротична плака, която причинява коронарната болест. Благодарение на противовъзпалителното си действие, те намаляват вероятността от образуване на тромби. Също така, имат способността да унищожават свободните радикали, които причиняват окисляване в организма и представляват основен фактор при преждевременното остаряване на кожата. Ограничаването на негативните резултати от окисляването при тъканите спомага и за превенция на рак.
Памуклийката е растението с най-високо съдържание на полифеноли в
Европа.


Cistus Incanus – Капсули

• Хранителна добавка

• С екстракт от Cistus Incanus
• С витамин E
• Капсулите са направени от желатин
• Без лактоза и глутен
• Препоръчителна консумация:
2 x дневно по 1 капсула
с обилно количество вода

60 капсули / 32,9 g

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Цистус Инканус - Таблетки за смучене
• Хранителна добавка
• С освежаващ лимонов вкус
• Идеални при пътуване
и за приемане на крак
• Препоръчителна консумация:
По 3 таблетки за смучене на ден,
оставят се да се разтопят бавно в устата

90 таблетки за смучене / 171 g

 

 


Произведено в Германия.
Производител: NWA GmbH & Co.KG
                          Network World Alliance
                          Gersteinstrasse 7,DE-59227 Ahlen

Вносител:        Нетуърк Уърлд Алианс - БГ
                          София, ул. Ген. Паренсов 49 - 51

Няма коментари:

Публикуване на коментар