Селреп (Cellrep)


Селреп (Cellrep)
225g = 30 порции по 7,5 g

Си-реп или Селреп (в превод от английски "коригиращи клетката"):

·         
  • допринася за нормалното функциониране на имунната система 
  • с натурални цитрусови биофлавоноиди 


 • с провитамин А и витамин С, провитамин А, витамини С и Е, подходящ при стрес, възстановяване при вирусни и бактериални инфекции, влиза в комплексното лечение на туморните заболявания;
 • богат на антиоксиданти - селен, асаи, 
 • при превенция срещу вирусни  и простудни заболявания, изключително подходящ в комбинация с коластра
 • с приятен портокалов вкус 
Състав: Плодова захар, подкиселител (лимонена киселина), цитрусови биофлавоноиди, асай, оцветител (каротин на прах), аромати, витамин C, витамин E, натриев цитрат, калциев дихидроген фосфат, витамин A, натриев селенит, подсладител (ацесулфам K).
Хранителнa добавкa на прах с асай, витамин A, витамин C, витамин E, селен и биофлавоноиди. С фруктоза и подладител.
 
Good Manufacturing Practice (Добра производствена практика) Отлично качество на продукта, произведен съгласно условията на стандарта GMP. След отваряне да се изразходи в рамките на 8 седмици. Да се съхранява на сухо и хладно място.
Приготвяне:  Разтворете едно саше  в 150 - 200ml вода.
Препоръка: Приемайте ежедневно 1 порция
Хранителна стойност
на 100g прах
7,5g/ден
%ПДД*
Енергийна стойност (kJ/kcal)
1572/370
118/28

Протеини
0,4 g
0,03 g

Въглехирати
90,3 g
6,8 g

Мазнини
0,8 g
0,06 g

Селен
733 µg
55 µg
100
Биофлавоноиди
1200 mg
90 mg

витамин A
800 µg
10.666 µg
100
витамин C
1066 mg
80 mg
100
витамин E
160 mg
12 mg
100
* Препоръчителна дневна доза (ПДД) съгласно Европейската  директива за обозначаване на енергийната стойност 2008/100/EO , респективно % част от препоръчаната дневна доза.

Указания: Препоръчителната дневна доза не бива да се надхвърля. Хранителните добавки не бива да се употребяват като заместител на балансирано и разнообразно хранене. Продуктът да се съхранява на недостъпни за малки деца места.
Продукт с отлично качество,произведен според условията на GMP
Вносител: Нетуърк Уърлд Алайънс България София, Бул. ул. Ген. Паренсов 49

Произведено в Германия.
Производител: Network World Alliance GmbH, Gersteinstr. 7, DE-59227 Ahlen
------------------------------------------------

 Селен

  Селенът е незаменима съставка на ключовия за антиоксидацията ензим – глутатион пероксидаза, който заедно с останалите антиоксиданти (особено на Витамин Е), участва в защитата на организма от увреждащото действие на свободните радикали. Селенът подсигурява здравето на имунната ни система, която е бариерата срещу всякакъв род бактериални и вирусни инфекции, а също и от зародилите се ракови клетки. Важно е да се знае, че ракови клетки се образуват непрекъснато в организма на всеки здрав човек, но имунната система е способна да ги унищожи. От рак заболяваме, когато имунните клетки изпуснат контрола върху раковите клетки и те започнат да се разрастват безконтролно. Селенът играе важна роля в контрола на нормалния метаболизъм на тироидния хормон, както и подсигурява плодовитостта, определяйки подвижността на сперматозоидите. Селенът помага на организма да елиминира и да се предпази от токсичния ефект на тежките метали, особено на живака. Биофлавоноидите

Химически погледнато, биофлавоноидите представляват група полифенолни антиоксиданти. Химическата им форма е производна на глюкозата - съдържат глюкозно съединение с хидроксилна група на друго вещество. Днес са познати около четири хиляди съединения от този тип. Считало се, че именно химичният състав е ключът към тяхното антиоксидантно действие.
Биологично погледнато, биофлавоноидите са пигменти с растителен произход. Свързват се с жълтата, червената или синята пигментация при някои плодове, цветя и други. Чистото им биологично значение за растението е привличане на внимание - посредством цвета, и защита - биофлавоноидите имат уникалното естествено свойство да защитават растенията от атаката на някои микроби и определени насекоми.


Най-коментираното и най-познатото им въздействие: свързват свободните радикали. На разговорен език точно това свойство се нарича "антиоксидантно".  Установено е, че биофлавоноидите проявяват по-мощно антиоксидантно действие от класическите антиоксидантни хранителни вещества като витамин С, Е и бета-каротин, подпомагайки изчистването на организма в дългосрочен период. Няма установена връзка, но се счита че това свойство помага срещу интоксикацията на организма и има профилактичен ефект срещу някои видове рак.
Биофлавоноидите имат антибактериално и антимутационно значение за клетките в организма, което все още не е изучено добре. Друг познат ефект на биофлавоноидите е свързване и извеждане на организма на металните йони. Всъщност, именно металните йони и особено т.нар. "тежки метали" обозначаваме като "интоксикиращи". Много от тях имат свойството да се натрупват в организма, водят до малформации, изменения, мутации.
Биофлавоноидите подтискат окислението на липопротеините; доколкото липопротеините са градивен елемент на почти цялото тяло и особено на клетъчната мембрана, по този начин се запазва целостта на клетките, преустановява се саморазрушението. Този ефект е най - ясно изразен при кръвоносните съдове.
Биофлавоноидите подобряват еластичността на малките кръвоносни съдове; на практика това се явява профилактика срещу заболявания, като инсулти и други подобни. Това въздействие несъмнено се комбинира с въздействието им при предпазване на клетките и срещу тромбози, които усилват щетите върху кръвоносните съдове и околните тъкани и също е предмет на изучаване.Витамин А

Витамин А е общото име, дадено на група естествено образуващи се молекули, наречени ретиноиди – важни съединения, срещани в източници както от растителен, така и от животински произход, които са нужни за да е ефективна имунната система.
Без достатъчно витамин А тялото е податливо на инфекции, които могат да причинят всичко от дребна шарка до СПИН. Витаминът играе важна роля в синтеза на зрителния пигмент родопсин, който осигурява адекватната адаптация на окото към слаба светлина. За образуването му е необходимо определено ниво на ретинол в организма. Витамин А стимулира синтеза на надбъбречните и половите хормони, повишава устойчивостта на организма към студ и инфекциозни заболявания.
Дефицитът на витамин А в организма води до нарушена адаптация на окото към слаба светлина (т. нар. кокоша слепота), както и до засилено вроговяване на кожата. 

 Витамин С или аскорбинова киселина:
изпълнява множество важни функции в човешкия организъм.

Той увеличава значително усвояването на желязо (Fe), участва в образуването на костите, зъбите и тъканите.
Значителна роля има при заздравяването на рани, поддържа еластичността на кожата, необходим е за производството на стресовите хормони, подобрява устойчивостта към инфекции, помага при високо кръвно налягане, атеросклероза и рак.
Много важно е да се знае, че този витамин не може да се образува в човешкото тяло, поради което е нужно да бъде внасян чрез храната или на таблетки.

витамин Е

Фармакологични свойства

Участва в процеса на сентеза на хемоглобина и белтъците, растежа на клетките и доставянето на кислород до тях.

Недостиг на витамин Е

 • Склонност на еритроцитите към хемолиза.
 • Некроза на черния дроб, която се предизвиква от приемането на големи количества мазнини богати на ненаситени мастни киселини.
 • Мускулна дистрофия.
 • Засягане на мозъчни участъци предимно от малкия мозък.
 • Нарушения в размножаването, атрофия на семенниците, безплодие, ранна ембрионална смъртност.

Приложение в медицината

 • При мускулни дистрофии.
 • Заболявания на черния дроб.
 • Предразположение към аборт.
 • При показания за приложение на антиоксиданти.
 • улавя свободните радикали 
 •  Синергичен ефект, подобряващ функцията на сърцето, мозъка и по-бързо общо възстановяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар