Омега 3 и Коензим Q 10 / Omega 3
& Q10 + витамини Е и D
Омега 3, & Q10
· мицелирани Омега-3 и коензим Q10 с оптимална разтворимост и висока бионаличност;
· допълнително витамин Е, неутрализиращ свободните радикали и витамин D;
Хранителна добавка с Омега 3 мастни киселини, коензим Q10, витамин Е и витамин D. С вкус на лимон.
Състав: Глицерин, емулсификатор: полиоксиетилен-сорбитанмоноолеат (полисорбат 80), вода, рибено масло (4,3%), аромат, коензим Q10 (0,9%), антиоксидант: L-аскорбинова киселина, витамин Е (D-α-токоферилацетат), подсладител: сукралоза, антиоксидант: екстракти, богати на токоферол, консервант: бензоена киселина, витамин D (холекалциферол).
Забележка: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не бива да се употребяват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. Продуктът да се съхранява на недостъпни за малки деца места.
Хранителна стойност
|
На 100 ml
|
На порция(3,3 ml)
|
RDA*
|
Енергийна стойност (kJ/kсаl)
|
1894/455
|
62,5/15
|
|
Протеини
|
0g
|
0 g
|
|
Въглехидрати
|
70 g
|
2,3g
|
|
Мазнини
|
32 g
|
1,1 g
|
|
От които наситени мастни киселини
|
26 g
|
900 mg
|
|
От които ненаситени мастни киселини
|
6 g
|
200 mg
|
|
От които Омега 3 мастни киселини
|
3g
|
100 mg
|
|
Витамин Е
|
394mg α-ТЕ
|
13mg α-ТЕ
|
108%
|
Витамин D
|
152μg
|
5 μg
|
100%
|
Коензим Q10
|
909 mg
|
30mg
|
* Препоръчителна дневна доза (ПДД) съгласно Европейската
директива за обозначаване на енергийната стойност 2008/100/EO, респективно %
част от препоръчаната дневна доза.
Указания: Препоръчителната дневна доза не бива да се
надхвърля. Хранителните добавки не бива да се употребяват като заместител на
балансираното и разнообразно хранене. Продуктът да се съхранява на недостъпни
за малки деца места.
Продукт с отлично
качество,произведен според условията на GMP
Вносител: Нетуърк Уърлд Алианс България София, ул. Ген. Паренсов 49
Произведено в Германия.
Производител: Network World Alliance GmbH, Gersteinstr. 7,
DE-59227 Ahlen Zweigniederlassung, Kantonsstr. 1, CH-6246 Altishofen (Schweiz)
---------------------------------------------------------------------------------
Навярно вече сте започнали да се чудите, каква е връзката между омега 3 и омега 6 ЕМК. Общото между двете групи мастни киселини е участието им като базови съставки за химичния синтез на специфични молекули, наречени ейкозаноиди. Въпросните молекули имат краткосрочни сигнални функции за редица процеси в тялото. Благодарение на тях клетките общуват помежду си. Сигналната мрежа на екозаноидите обхваща преди всичко имунната и нервната система, както и комуникацията между клетки в тъкани с нарушена цялост (рани, възпаления и пр.). Различните омега 3 ЕМК служат за синтез на екозаноиди с противоположни действия на синтезираните от омега 6 ЕМК екозаноиди. Това значи, че тялото трябва да разполага с балансирани количества от двете групи есенциални мастни киселини, в най-общия случай в отношение поне 1 : 1.
Най-общо омега 3 ЕМК имат следните функции:
Q10
В този продукт, коензим Q10 е разработен в течна, водоразтворима форма (първи в света), посредством мицелиране. Коензим Q10 е подобно на витамините вещество и има изключително важно значение за снабдяването на всяка клетка от човешкия организъм с енергия. След 30-годишна възраст намалява способността на организма да натрупва коензим Q10, затова той трябва да се набавя чрез хранителни добавки. При 25% недостиг на Q10 настъпват заболявания.
---------------------------------------------------------------------------------
първият в света водоразтворим продукт – за повече енергия на клетката и здрава имунна система
по уникална патентована технология, позволяваща от 5 до 10 пъти по-добра усвояемост
–
Омега 3 - мастните киселини
Омега 3 мастните киселини са група от девет полиненаситени мастни киселини. Най-важни за храненето при човека са три от тях:- Алфа линоленична киселина (АЛК / ALA);
- Ейкозапентанова киселина (ЕПК / EPA);
- Докозахексанова киселина (ДХК / DHA).
Какво трябва да знаем за Омега 3 есенциалните мастните киселини (ЕМК)?
Омега мастните киселини и в частност омега-3 се наричат есенциални, тъй като човешкото тяло не може да ги синтезира от други неесенциални вещества, а те играят важни роли в редица биохимични процеси. Установено е, че тялото синтезира омега 3 по-бързо (в съревнование), ако на мястото на синтеза протича паралелен синтез на омега 6 мастни киселини, в противен случай за него е по-лесно да усвои омега 3 ЕМК от храната.Навярно вече сте започнали да се чудите, каква е връзката между омега 3 и омега 6 ЕМК. Общото между двете групи мастни киселини е участието им като базови съставки за химичния синтез на специфични молекули, наречени ейкозаноиди. Въпросните молекули имат краткосрочни сигнални функции за редица процеси в тялото. Благодарение на тях клетките общуват помежду си. Сигналната мрежа на екозаноидите обхваща преди всичко имунната и нервната система, както и комуникацията между клетки в тъкани с нарушена цялост (рани, възпаления и пр.). Различните омега 3 ЕМК служат за синтез на екозаноиди с противоположни действия на синтезираните от омега 6 ЕМК екозаноиди. Това значи, че тялото трябва да разполага с балансирани количества от двете групи есенциални мастни киселини, в най-общия случай в отношение поне 1 : 1.
Най-общо омега 3 ЕМК имат следните функции:
- участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките;
- регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК;
- имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването;
- служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система.
За какво се използват Омега 3 мастните киселини?
Доказани въздействия:- намаляват кръвосъсирването;
- предпазват сърцето от сърдечен удар;
- разширяват кръвоносните съдове;
- съдействат за намаляване на кръвното налягане;
- подтискат възпаленията;
- съдействат за премахване на депресията;
- намаляват нивата на триглицеридите в кръвта;
- увеличават нивата на растежния хормон, като в това число подбуждат мускулния растеж;
- подтискат на болките при хора страдащи от ревматоидни артрити, противовъзпалително действие;
- имат предпазващ ефект при ракови новообразувания, по-точно предпазват от поява на рак на гърдата, дебелото черво и простатата;
- снижава лошия холестерол;
Q10
В този продукт, коензим Q10 е разработен в течна, водоразтворима форма (първи в света), посредством мицелиране. Коензим Q10 е подобно на витамините вещество и има изключително важно значение за снабдяването на всяка клетка от човешкия организъм с енергия. След 30-годишна възраст намалява способността на организма да натрупва коензим Q10, затова той трябва да се набавя чрез хранителни добавки. При 25% недостиг на Q10 настъпват заболявания.
За предпочитане е Q10 да се взима в течна форма и в комбинация с вит. Е и D, който спомага за запазването на Q10.
Смята се, че консумацията на Q10 води до натрупването му в митохондриите на клетките и така поддържа постоянния синтез на АТФ, като снижава нивата на свободните радикали, преминаващи през клетъчните и митохондриалните мембрани.
Смята се, че консумацията на Q10 води до натрупването му в митохондриите на клетките и така поддържа постоянния синтез на АТФ, като снижава нивата на свободните радикали, преминаващи през клетъчните и митохондриалните мембрани.
Ефект на Q10:
- оказва положително въздействие при високо кръвно налягане, висок холестерол, сърдечни увреждания, затлъстяване, снижена имунна система и парадонтоза
- предпазва от оксидативен стрес, възникващ от тютюнопушене, алкохол, UV, натоварване, стрес или еднообразно хранене
- укрепва имунната система като силно действащ антиоксидант
- подпомага набавянето на енергия за сърдечно-съдовата дейност
- забавя процеса на стареене
- повишава съпротивителните сили при инфекциозни заболявания
- подпомага обменните процеси
- подпомага работата на сърцето, черния дроб и панкреаса
- намалява вероятността от образуване на тромби
- участва активно в клетъчното дишане
- използва се при лечение на някои психични отклонения, като шизофрения и болестта на Алцхаймер
- действа благоприятно в борбата с затлъстяването, при кандидоза, множествена склероза и диабет
- висока бионаличност
- увеличава/подобрява генерирането на енергия;
- подсилва сърцето;
- забавя стареенето - антиоксидант.
Витамин D
Витамин D е витамин, който се съдържа в рибеното масло, яйцата и черния дроб. Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите. Недостигът му през детската възраст води до болестта рахит (изкривяване на кости и крайници). Двете му главни форми са D2 и D3. Разтворим е в мазнини. Съществува хипотеза (все още изследователска), че продължителното отсъствие на витамин D в организма може да доведе до заболяване от рак.
Витамин D играе важна роля за имунната система и регулира нивата на калций и фосфор в кръвта.
Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций и фосфор. В резултат от това, продължителният дефицит на витамин D има отрицателен ефект върху костната минерализация. При бебета и деца, такъв дефицит се проявява като рахит - състояние, характеризиращо се с костни деформации и забавяне на растежа.
Витамин D е витамин, който се съдържа в рибеното масло, яйцата и черния дроб. Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите. Недостигът му през детската възраст води до болестта рахит (изкривяване на кости и крайници). Двете му главни форми са D2 и D3. Разтворим е в мазнини. Съществува хипотеза (все още изследователска), че продължителното отсъствие на витамин D в организма може да доведе до заболяване от рак.
Витамин D играе важна роля за имунната система и регулира нивата на калций и фосфор в кръвта.
Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций и фосфор. В резултат от това, продължителният дефицит на витамин D има отрицателен ефект върху костната минерализация. При бебета и деца, такъв дефицит се проявява като рахит - състояние, характеризиращо се с костни деформации и забавяне на растежа.
- подпомага нормалното функциониране на мускулите
- има положителен ефект върху функцията на имунната система
- важен за изграждане на костите
витамин Е
Фармакологични свойства
Участва в процеса на сентеза на хемоглобина и белтъците, растежа на клетките и доставянето на кислород до тях.Недостиг на витамин Е
- Склонност на еритроцитите към хемолиза.
- Некроза на черния дроб, която се предизвиква от приемането на големи количества мазнини богати на ненаситени мастни киселини.
- Мускулна дистрофия.
- Засягане на мозъчни участъци предимно от малкия мозък.
- Нарушения в размножаването, атрофия на семенниците, безплодие, ранна ембрионална смъртност.
Приложение в медицината
- При мускулни дистрофии.
- Заболявания на черния дроб.
- Предразположение към аборт.
- При показания за приложение на антиоксиданти.
- улавя свободните радикали
- Синергичен ефект, подобряващ функцията на сърцето, мозъка и по-бързо общо възстановяване.
Особености на продукта:
- само натурални съставки
- най-висока ефективност чрез нано-солв мицелиране на двете биоактивни субстанции (значително по-бърза и от 5 до 10 пъти по-висока биоусвояемост в сравнение с предлаганите в търговската мрежа немицелирани продукти)
- най-висока ефективност посредством синергичното действие на Омега3, Q10 и витамин Е и D
- с изключително точна и удобна капкова система за дозиране
Особено подходящ за хора с високо кръвно налягане, високи физически и умствени натоварвания и с еднообразен начин на хранене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар